fejlec.png
Az oldal fejlesztés alatt...
Toggle Bar


Kedves Látogató! 

Üdvözöljük a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola weboldalán!

Gyarmat, a 83-as főút mellett Pápa-Győr tengelyében elhelyezkedő község, amelynek iskolája jelenlegi helyén 1928 óta szolgálja a település és a környező falvak alapvető iskolai ellátását.

Az egykori, Szent Imre nevét viselő iskola mindig is fontos oktatási és közösségi szerepet töltött be a település és mikro-térsége szempontjából, és az évtizedek alatt, kis létszámú elemi iskolájából, mára egy minden igényt kielégítő, jól felszerelt, modern iskolává fejlődött. A helyi közösségek mindig szívügyüknek tekintették az iskola fejlesztését, hiszen tudták, ahogy ma is valljuk, a következő generációk oktatása, nevelése, hosszú távon a települések fejlődésének, megmaradásának, az egész térség jövőjének záloga.

A helyi értékek, hagyományok, sajátosságok megtartása, ápolása mellett fontos figyelmet kell szentelnünk a modern, jelen világunkban szükséges és használható tudás átadásának, a gyerekek egyéniségének, érdeklődésének megfelelő oktatására, de mindezt úgy, hogy ne veszítsük szem elől a településekhez való kötődés, a lokálpatriotizmus és a hazaszeretetre való nevelés alapvető igényét.

Hisszük, hogy a vidéki élet vonzereje, a településeink népességmegtartó erejének növelése, a vidéki infrastruktúra fejlesztése elvezet a vidéki Magyarország felemelkedéséhez. Ebben a komoly munkában nagy szerep és felelősség hárul a mi iskolánkra is, amely a környező önkormányzatokkal, civil szervezetekkel közösen, a környékbeli lakosság összefogásával remélhetőleg egy hosszútávon fenntartható, szakmai munka tekintetében kiemelkedő és a gyermekek számára szerethető intézmény lesz.

A diákok, a tanárok és a szülők közös ereje és munkája, az iskolafenntartó szervezet és az önkormányzatok összefogása, tehát egy működő, élő közösség kiépülése szükséges ahhoz, hogy megfelelhessünk a 21. század kihívásainak.

Lorem ipsum dolor sit amet (6)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.